Президент України Віктор Янукович модернізував Державну службу зайнятості України і затвердив положення про цю службу. Про це йдеться в указі №19/2013, оприлюдненому на сайті Глави держави.

Створена структура стане правонаступницею нині діючих органів Державної служби зайнятості, яка буде істотно модернізована для виконання завдань, поставлених Президентом України.

Діяльність Служби зайнятості координуватиметься міністром соціальної політики.

Згідно з положенням, Державна служба зайнятості України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра соціальної політики України.

Основними завданнями служби є:

- Реалізація державної політики у сфері зайнятості населення і трудової міграції;

- Внесення міністру пропозицій щодо формування державної політики у сфері зайнятості населення і трудової міграції;

- Сприяння громадянам у підборі підходящої роботи;

- Надання роботодавцям послуг з підбору працівників;

- Участь в організації проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру;

- Сприяння громадянам в організації підприємницької діяльності, зокрема шляхом надання індивідуальних та групових консультацій;

- Участь у реалізації заходів, спрямованих на запобігання масового вивільнення працівників, профілактика настання страхових випадків, сприяння мобільності робочої сили і зайнятості населення в регіонах з високими показниками безробіття, монофункціональних містах і населених пунктах, що залежать від містоутворюючих підприємств;

- Організація підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних з урахуванням поточної і перспективної потреби ринку праці;

- Проведення професійної орієнтації населення;

- Додаткове сприяння у працевлаштуванні окремих категорій громадян, які неконкурентоспроможні на ринку праці;

- Здійснення контролю за використанням роботодавцями та безробітними коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Згідно з документом, глава служби матиме двох заступників, у тому числі одного першого, які призначаються на посади за поданням прем'єр-міністра України, та звільняються з посад Президентом України. Пропозиції прем'єр-міністру України щодо кандидатур на посади заступників голови служби вносить міністр на підставі пропозицій глави служби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

449