Україна і Катар активно працюють над розширенням договірно-правової бази для подальшого розвитку двосторонніх відносин. Про це Президент України Віктор Янукович сказав представникам ЗМІ в місті Доха, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

Президент відмітив важливість контактів, що відбуваються останнім часом між країнами на високому та найвищому рівні. «Ми думаємо під час візиту прем'єр-міністра Катару в Україну підписати цілу низку документів, які розширять нашу договірно-правову базу», - сказав Янукович.

Президент повідомив, що під час переговорів з керівництвом Катару були визначені основні напрями розвитку співпраці, за якими можна найближчим часом почати практичні кроки. Мова йде, зокрема, про енергетику, агропромисловий комплекс, військово-технічне співробітництво, інфраструктурні проекти.

За словами Глави держави, під час переговорів Україна і Катар обмінялися пропозиціями, які можуть бути предметом взаємного інтересу. «Сьогодні створено робочі групи, які починають виконувати ці доручення. Дуже важливо, що динаміка вже зараз досить серйозна», - додав Президент.

Янукович підкреслив, що до цієї роботи залучені як державні органи, так і представники бізнесу. За словами Президента, державні структури працюватимуть на рівні відповідних міждержавних комісій та підкомісій, а бізнес - у рамках бізнес-форумів, налагодження контактів та реалізації конкретних проектів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253