В Індустріальному суді Дніпропетровська сьогодні, 28 листопада, відбулося друге судове слухання у справі про «квітневі теракти». Попередня стадія судового слухання після сьогоднішнього засідання закінчена.

На слуханні були присутні всі четверо обвинувачених: Лев Просвірін, Віталій Федоряка, Дмитро Рева і Віктор Сукачов.

Під час слухань суд відмовив у клопотанні захисту про звільнення Дмитра Реви під заставу.

Колегія суддів оголосила про відкриття слідства у вищезгаданій справі, і почала зачитувати підсумки попереднього слідства. Завтра о 14:00 продовжиться зачитування обвинувального висновку. Загальний обсяг справи становить два томи, передає «РБК».

Зазначимо, що засідання проходить у відкритому режимі.

Нагадаємо, дніпропетровським «терористам» пред'явлено обвинувачення у створенні терористичної групи, що діяла на території Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей (ч.1 ст.258-3 КК України), незаконному поводженні з вибуховими пристроями (ч.1 ст.263 КК України) , а також здійсненні терористичних актів (ч.3 ст.258 КК України).

Як повідомляв ForUm, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина (в тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані. Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Всі вибухові пристрої були закладені в бетонні урни.

За інформацією глави МВС Віталія Захарченка, в Дніпропетровську були закладені саморобні вибухові пристрої фугасної дії. За словами міністра, перший вибух приблизно дорівнював 160 грамам тротилу, другий - 190, третій - 230, четвертий - 300.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251