Зима 2012-2013 років буде теплішою, ніж дві попередні. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявила заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного інституту гідрометеорології Вазіра Мартазінова.

«За прогнозом, складеним Українським науково-дослідним інститутом гідрометеорології, майбутня зима буде м'якша, ніж зими 2011 і 2010 років», - сказала вона.

За її словами, похолодання в Україні почнеться з 10 грудня. В окремі дні температура очікується до -10 градусів. «Друга хвиля похолодання прогнозується ближче до Нового року - 22-25 грудня. Вночі буде до -15 градусів», - зазначила метеоролог.

Також, за її інформацією, формування сніжного покриву почнеться з 10 грудня.

Говорячи про погодні умови у січні-лютому 2013 року, Мартазінова заявила, що вони будуть м'якші, ніж у попередні роки, проте без кількох хвиль похолодання не обійдеться. «Різко похолодає тільки в другій половині січня - до -15 градусів, лютий же обіцяє бути морозним тільки в окремі дні. Температура сягне -20 градусів», - сказала вона.

Мартазінова додала, що в передбачуваний день кінця світу, 21 грудня, метеорологи не передбачають жодних погодних аномалій.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

405