Луцьким міським судом винесено вирок у кримінальній справі, порушеній відносно майстра технічної дільниці житлово-комунального підприємства № 7 за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області, службовець ЖКП звинувачується в тому, що після отримання інформації про часткове руйнування простінка першого поверху і появу тріщин у стінах будинку на вул. Рівненській, 109 у Луцьку, він не провів огляд окремих елементів будинку і не вжив термінових заходів для забезпечення безпеки людей і попередження подальшого розвитку деформації конструкцій.

Унаслідок таких дій майстер вчасно не виявив аварійність будинку і не усунув пошкодження стін.

10 червня 2012 р. частина будівлі обрушилася. Під обвалом дві людини загинули, ще двоє отримали тілесні ушкодження. Матеріальні збитки склали 2 мільйони 855 тис. грн.
Вироком суду майстра ЖКП засуджено до 3 років позбавлення волі з встановленням однорічного випробувального терміну і позбавленням права 1 рік обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

335