Представники об'єднаної опозиції, ВО «Удар» і ВО «Свобода» на знак протесту покинули засідання підготовчої групи.

Як передає кореспондент ForUm'у, це пов'язано насамперед з тим, що опозиціонери вимагали підписання постанови про особисте голосування кожним депутатом.

Зокрема, Руслан Кушелінський зачитав текст підготовленого проекту постанови відносного особистого голосування.

Згідно з першим пунктом, у парламенті повинні запровадити систему «Рада-3», яка дозволяє реєструватися і голосувати депутатам тільки особисто за допомогою сенсорної кнопки.

Другий пункт передбачає, що апарат ВР має ввести в експлуатацію систему «Рада-3» до першого засідання оновленого складу парламенту.

Третій пункт постанови свідчить про те, що вона набирає чинності з дня його прийняття.

Під даним проектом вже підписалися чинні депутати, які проходять до нового парламенту: від фракції. НУ-НС - Олександр Мартиненко, від БЮТ-Андрій Кожем'якін, від ВО «Свобода» - Олександр Бондар, від ВО «Удар» Ірина Геращенко.

Спочатку опозиція вимагала перерву 30 хвилин для того, щоб представники інших політичних сил і «мажоритарники» могли ознайомиться з текстом, але потім заявили, що підписати постанову всі присутні на засіданні можуть без перерви.

Втім, голова підготовчої групи Володимир Литвин запропонував слідувати порядку денному і представники опозиції покинули зал, вважаючи, що їхню постанову розглядати не хочуть.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

425