Прокуратура Київської області порушила кримінальну справу відносно начальника відділу здійснення інспекторської діяльності Управління з контролю за використанням та охороною земель Державної інспекції сільського господарства за хабар.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, чиновник звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.3 ст.368 КК України, тобто у скоєнні закінченого замаху на одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, хабара у великому розмірі, поєднаного з вимаганням.

Прокуратурою області спільно з Управлінням Служби безпеки України в Київській області викрито злочинну діяльність вказаної посадової особи.

Він вимагав від представника одного з підприємств хабар у сумі 20 тис. доларів США. За це начальник обіцяв не нараховувати штрафних санкцій за самовільне займання підприємством земельної ділянки в сумі майже 510 тис. грн.


Вказаному керівникові загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3-х років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270