В Україні існує повний доступ до отримання постконтактної профілактики ВІЛ/СНІД для людей, які отримали травму. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу у Кабінеті Міністрів заявила голова Державної служби соціальних захворювань Тетяна Александріна.

«Постконтактна профілактика проводиться незалежно від того, буде у людини у майбутньому позитивний статус чи ні. Але протягом 48 годин, якщо людина звертається у центр СНІДу, їй зобов'язані надати допомогу. В першу чергу людину повинні протестувати, щоб знати статус, і крім того, обов'язково призначається постконтактна профілактика», - сказала вона.

У той же час немає чіткої статистики звернень після ризикованих аварій, наприклад, уколу шприцом або ж незахищеного сексуального контакту. «Я б сказала, що людей звертається небагато, у межах 70-80 осіб», - сказала вона.

На уточнююче запитання кореспондента ForUm'у, чи не є така низька статистика результатом необізнаності громадян про своє право на отримання такої допомоги, фахівець заявила: «Люди знають, ми інформуємо населення про це. Крім того, ознайомитися зі своїми правами люди можуть на нашому сайті».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

485