Будівництво LNG терміналу є стратегічно важливим для України, адже йдеться про один із засобів посилення енергетичної незалежності нашої держави. Про це Президент України Віктор Янукович заявив у своєму виступі під час презентації у Катарі національних проектів та інвестиційних можливостей України, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

Президент звернув увагу на те, що успішна реалізація проекту дозволить щорічно отримувати до 10 млрд куб м газу для потреб як самої України, так і для експорту в інші європейські держави.

Янукович зазначив, що для участі у роботі над проектом створюється консорціум інвесторів. «Очікуємо, що вже на початку 2015 року перші обсяги скрапленого газу прийдуть в Україну», - зазначив він.

Україна також розраховує, що одним із важливих постачальників сировини для нового терміналу стане Катар - найбільший експортер скрапленого газу у світі. «Знаю, що представниками Національного проекту LNG термінал вже ведуться предметні переговори з компанією «Qatargas» щодо поставок сировини в Україну», - сказав Президент.

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 26 листопада, в Україні стартувала реалізація національного проекту «LNG термінал».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253