Україна сподівається на успішну співпрацю з катарськими інвесторами в реалізації національних інвестиційних проектів. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, Президент України Віктор Янукович сказав у Досі під час презентації національних проектів та інвестиційних можливостей нашої держави.

Цікавою для інвесторів Катару, на думку Януковича, буде участь у реалізації проекту «ІнтерМедікалЕкоСіті», у рамках якого Державне агентство з інвестицій підтримало унікальну методику лікування хворих на церебральний параліч українського вченого Володимира Козявкіна. Президент нагадав, що саме ця методика поставила на ноги тисячі дітей, у тому числі з Катару.

«У партнерстві з катарськими інвесторами ми розраховуємо створити Міжнародний медико-реабілітаційний центр з унікальною технологією лікування на узбережжі Азовського моря», - сказав Глава держави.

Також, на його думку, аграрна сфера є важливою і перспективною складовою співпраці України та Катару.

Президент звернув увагу на конкретну взаємодію, яка вже почалася у цьому напрямі. Зокрема, під час офіційного візиту прем'єр-міністра України Миколи Азарова до Катару у травні 2012 року сторони досягли домовленості щодо будівництва зернового терміналу у Катарі, а також вирощування фуражного ячменю на території нашої держави.

«Сьогодні у рамках цього заходу буде представлено низку перспективних проектів в аграрній сфері - національні проекти «Зелені ринки», «Зерно України» та «Відроджене скотарство», - додав Янукович.

Окрему увагу катарської сторони Президент звернув на національний проект «Якісна вода», який є особливо актуальним у контексті забезпечення громадян якісною питною водою. «У п'яти містах України вже розгорнуто установки систем очищення і доочищення води за унікальною технологією... Знаю, наскільки важливим для вашої держави є питання отримання якісної питної води», - сказав Янукович.

Президент запросив катарських інвесторів до співпраці у цій важливій темі.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович перебуває з офіційним візитом у Державі Катар.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294