Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив міністрам розібратися з фактами невиплати зарплат. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході засідання Кабінету Міністрів.

Прем'єр вважає ситуацію, що склалася, неприйнятною. «По-перше, тому що її використовують для політичних спекуляцій та нагнітання обстановки. По-друге, крім відповідальної предметної роботи щодо вирішення окремих проблем нічого не потрібно. Доручаю міністру фінансів разом з міністром соцполітики і праці завтра провести загальноукраїнську селекторну нараду з усіма керівниками регіонів. Потрібно з'ясувати причини окремих випадків затримки зарплат предметно по кожному випадку», - заявив він.

Крім того, прем'єр-міністр доручив надати фінансову допомогу в тих випадках, коли вона об'єктивно необхідна. «Але при цьому я вимагаю спитати з керівників регіонів, як використовуються в останні місяці бюджетні кошти... Є випадки, коли окремі чиновники розраховують, що на виплати зарплат уряд завжди допоможе, і використовують фінансові ресурси не на першочергові цілі», - заявив він і додав, що виплата зарплати і соцвиплат мають бути на першому місці.

«Ми перевірили сигнали, повідомлення про невиплату, і в кожному із перевірених регіонів нерозподілених коштів на рахунках набагато більше, ніж заборгованість. Додаткові ресурси, які були надані областям із держбюджету в минулому місяці, направлялися, на превеликий жаль, не на зарплати, а на інші витрати», - повідомив Азаров.

Прем'єр підкреслив, що ремонт шкіл та садочків важливий, але в першу чергу необхідно платити зарплати бюджетникам. «Сьогодні ми приймемо рішення про виділення додаткових коштів на виплату зарплат. Так що всі можуть бути впевнені - новорічні свята ми зустрінемо як слід, з гарним настроєм і оптимізмом. І цього я всім українцям бажаю», - підсумував прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в Україні немає проблем з виплатою заробітної плати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324