Введення в експлуатацію LNG терміналу дозволить отримати Україні газ, який буде у два рази дешевше, ніж російський. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив у ході засідання Кабінету Міністрів.

«Диверсифікація імпорту енергоносіїв - це найефективніший спосіб зниження залежності української економіки від дорогого російського газу і забезпечення національної енергетичної безпеки. Скраплений газ для нас буде у два рази дешевше, ніж російський», - зазначив він.

Крім того, за його словами, завдяки роботі LNG терміналу, можна буде знизити собівартість продукції металургії та хімічної промисловості і забезпечити конкурентоспроможність традиційному українському експорту у непростих умовах світової економічної кризи.

«З виходом на повну потужність терміналу у порту «Південний», Україна отримуватиме більше 10 млрд кубів газу на рік. Це майже половина тих обсягів газу, які ми сьогодні фактично купуємо у Росії. Це стратегічний плацдарм для остаточного вирішення газового питання для України», - вважає прем'єр.

Також Азаров заявив, що розробка такого проекту, як LNG термінал, в умовах світової кризи демонструє потенційним міжнародним інвесторам можливості нашої країни. «Брати участь у даному проекті можуть як міжнародні інвестори, так і вітчизняні компанії», - підсумував Азаров.

Нагадаємо, 26 листопада Україна почала будівництво газопроводу довжиною 65 км для з'єднання газотранспортної системи з майбутнім «LNG терміналом».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

366