У Венесуелі під час військового параду, присвяченого 92-й річниці створення військово-повітряних сил республіки, розбився китайський легкий штурмовик К-8. Як повідомили офіційні джерела, літак упав на землю, але обидва пілоти встигли катапультуватися і благополучно приземлилися.

Вертоліт французького виробництва «Кугар», що вилетів на пошук пілотів, теж зазнав аварії і впав на землю. За попередніми даними, екіпаж вертольота залишився живий.

Венесуела закупила у Китаю 18 літаків К-8. Перша партія цих машин надійшла у південноамериканську країну у 2010 році, передає «ИТАР-ТАСС».

Це вже не перший інцидент, пов'язаний з військово-повітряним парадом в Арагуа. Минулого тижня під час репетиції параду неподалік від військово-повітряної бази Лібертадор, у штаті Арагуа, зіткнулися два легких штурмовики моделі OV-10 Bronco. Обидва пілоти катапультувалися після зіткнення, не отримавши ніяких поранень, однак пілот-інструктор Хосе Рафаель Марін, який взяв на себе управління одним із пошкоджених літаків і повів його у бік від житлових будівель, загинув. Президент Венесуели Уго Чавес, який є головнокомандувачем Боліваріанських збройних сил, висловив глибокі співчуття рідним і близьким загиблого офіцера.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

540