Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв не вважає російські закони щодо Інтернету репресивними. Про це він сказав на спільній прес-конференції зі своїм французьким колегою.

«Я згоден, що частина із них (законів щодо Інтернету), може, не ідеальні, і пора звернути увагу на те, яка практика їхнього застосування. З цим я сперечатися не буду, тому що регулювання Інтернету - штука доволі складна... Людству тільки належить визначити, що можна регулювати, а що не можна», - сказав Медведєв, передає «УНІАН».

«Назвати ці закони репресивними неможливо, тому що в результаті застосування цих законів жоден ресурс не був виключений або відключений, а помилки, які відбувалися, досить швидко виправлялися владою. Сподіваюся, що так буде відбуватися у майбутньому», - додав він.

При цьому російський прем'єр вважає, що міжнародне співтовариство має виробити певні правила регулювання Інтернету.

«Це не значить, ми повинні зарегулювати все і вся. Це абсолютно суперечить духу Інтернету», - сказав він і додав, що мова йде в першу чергу про дотримання авторських прав.

Медведєв зазначив, що у Росії «ми розберемося, як і що регулювати, а «Єдина Росія» прийме необхідні рішення, якщо буде потрібно».

Як повідомляв ForUm, 1 листопада у Росії почав працювати сайт з реєстром протизаконних сайтів у Рунеті - www.zapret-info.gov.ru/

Згідно з повідомленням Федеральної служби щодо нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд), у чорний список будуть вноситися сайти, які містять інформацію про наркотики, дитячу порнографію та заклики до суїциду. Вони будуть блокуватися у досудовому порядку, якщо небезпечна інформація не буде з них вчасно видалена. Крім того, до реєстру потраплять сайти, щодо яких було винесене судове рішення про порушення.

У той же час, до реєстру заборонених у Росії сайтів на деякий час вносилася IP-адреса, відеохостингу Youtube, що належить корпорації Google, та інші популярні ресурси. Влада пояснювала це технічними помилками.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

328