На повноцінне впровадження нового Кримінального процесуального кодексу МВС необхідно додатково близько мільярда гривень для закупівлі комп'ютерів слідчим, переобладнання слідчих кімнат, ізоляторів тимчасового тримання. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко в інтерв'ю журналу «Експерт», текст якого оприлюднено на сайті МВС.

«А як бути з роботою слідчих з ЄРДР. Кожен слідчий повинен бути забезпечений комп'ютером, щоб мати доступ до реєстру. Сьогодні більшість слідчих на роботі користуються своїми особистими комп'ютерами. І це неправильно: у кожного повинен бути службовий комп'ютер, який має придбати Міністерство», - підкреслив Захарченко.

За словами міністра, якщо говорити про питання фінансування, то, згідно з КПК, повинні бути переобладнані і слідчі кімнати і ізолятори тимчасового тримання.

«У них теж необхідно створити відповідні умови. На це і потрібне фінансування», - сказав він.

У той же час Захарченко зазначив, що «браслети (які будуть використовуватися при обранні особі запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, - Ред.) поки можна замінити».

Як повідомляв ForUm, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко наголошує на необхідності додаткового фінансування Міністерства внутрішніх справ на 980,5 млн гривень для впровадження нового Кримінального процесуального кодексу.

Міністерство внутрішніх справ почало проведення тендерів на придбання спеціальних електронних браслетів, які будуть використовуватися при обранні особі запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

360