Президент Грузії Михайло Саакашвілі не збирається залишати територію Грузії після закінчення своєї президентської каденції, щоб уникнути можливих політичних переслідувань з боку представників нового уряду. Про це він заявив в інтерв'ю «5 каналу».

«По-перше, мій термін закінчується через рік. Це довгий період часу, у Грузії настільки швидко все змінюється. В Україні, можливо, це займає більше часу і це більш повільний процес. Настрої населення міняються дуже швидко. Тому я нікуди не буду виїжджати з Грузії. Я люблю свою країну, залишуся в ній і буду належати цій країні», - заявив Саакашвілі.

Президент висловив упевненість у тому, що колишнього прем'єр-міністра Вано Мерабішвілі не будуть переслідувати, адже Грузія - найменш корумпована країна у Європі.

«Всі знають, що він не вкрав жодного долара і ніяких грошей взагалі, він не цікавиться грошима. Є така група людей, які є ідеалістами, які не вимагають власної вигоди... Ця людина пожертвувала собою перш за все, і це нормально... Він створив систему, коли Грузія стала найбезпечнішою країною у Європі, найменш корумпованою, дійсно він цьому допоміг. Хтось був звільнений, хто зараз повернувся до уряду і багато хто з цих людей хочуть реваншу, тобто ситуація досить хитка. Я нікого не бачив, хто мав серйозні плани переслідувати його чи інших членів уряду, хто боровся з корупцією», - зазначив президент Грузії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

453