Адвокати матері Оксани Макар будуть оскаржувати вирок, винесений за зґвалтування і вбивство Макар як занадто м'який.
Про це заявив адвокат матері Макар Тетяни Суровицької Віктор Василюк сьогодні після оголошення вироку у Центральному районному суді Миколаєва.

За його словами, вирок у справі Макар захищає швидше інтереси обвинувачених, ніж інтереси потерпілої сторони і держави, яка повинна дбати про те, щоб таке ніколи не повторилося.

«Вирок не вирішує це питання. Зараз і Присяжнюк, та Погосян впевнені у тому, що вони можуть уникнути відповідальності. Через який час вони можуть вийти і продовжувати свою злочинну діяльність, набравшись досвіду і навчившись ховати докази, приховувати їх більш якісно, ​​ ніж вони зробили цього разу», - підкреслив Василюк, повідомляє «УНІАН».

Він заявив, що адвокати потерпілої сторони будуть «оскаржувати вирок в Апеляційному суді, якщо треба - і у Вищому спеціалізованому. Поки не доб'ємося об'єктивного справедливого рішення. Законом передбачений 15-денний термін. У ці терміни будемо подавати».

На думку адвоката, вина кожного із засуджених заслуговує довічного покарання, тому що вони всі втрьох зґвалтували і вбили жорстоким способом. «Але при цьому тільки одному Краснощоку - довічне, Погосяну - 14 років, Присяжнюку - 15 років. Ми не розуміємо, чому така різниця у покаранні, коли доведена вина всіх трьох обвинувачених у скоєнні злочину», - заявив він.

Крім того, як зазначив адвокат, жоден із засуджених свою вину не визнав, що говорить про те, що вони не покаялися, не збираються виправлятися, не стають на шлях виправлення. «Вони повинні отримати максимальне передбачене законом покарання - довічне ув'язнення», - підсумував Василюк.

Нагадаємо, 27 листопада Центральний районний суд Миколаєва за вбивство Оксани Макар засудив Євгена Краснощока до довічного ув'язнення, Максима Присяжнюка до 15 років позбавлення волі, а Артема Погосяна - до 14 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

410