Місія спостерігачів ОБСЄ не вважає парламентські вибори у Білорусі вільними і демократичними.

Про це заявив глава місії короткострокових спостерігачів Парламентської асамблеї ОБСЄ Маттео Мекаччі на прес-конференції у Мінську.

«Ці вибори не були змагальними з самого початку», - підкреслив Мекаччі.

У свою чергу, глава місії спостерігачів від СНД Сергій Лебедєв заявив, що парламентські вибори у Білорусі були проведені у відповідності з Конституцією і Виборчим кодексом, відповідали загальнодемократичним нормам, були прозорими і відкритими.

«Можна констатувати, що виборча кампанія проходила в організованій і спокійній обстановці», - сказав Лебедєв, повідомляє «УНІАН».

При цьому він зазначив, що спостерігачі від СНД побачили ту саму картину виборів, що і західні спостерігачі.

«Природно, ми не могли на 100 відсотків проконтролювати виборчу кампанію, але отримали можливість створити повну картину виборів, ту саму картинку виборів, що і західні спостерігачі. Але ми її бачимо очима друзів - тут наш погляд відрізняється. Ми бачимо недоліки, але вони були поодинокими, в основному, мали технічний характер», - сказав Лебедєв.

Він повідомив, що підсумковий документ місії СНД за результатами спостереження за парламентськими виборами у Білорусі буде опублікований після остаточного затвердження виборів.

Нагадаємо, за даними ЦВК Білорусі, у ході виборів у білоруський парламент, що відбулися 23 вересня, обрані депутати 109 зі 110 округів. В одному із безальтернативних округів, де була висунута тільки одна кандидатура, пройдуть повторні вибори. У цілому у Білорусі у виборах взяли участь 74,3% виборців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265