Україна розраховує, що всі необхідні законодавчі акти у рамках виконання першої фази Плану лібералізації ЄС візового режиму для України будуть прийняті найближчим часом, і це дозволить перейти до другої фази Плану дій. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський під час зустрічі з Комісаром ЄС з внутрішніх справ Сесілією Мальмстрем, яка відбулася 24 вересня 2012 року у Брюсселі.

Як повідомляє прес-служба першого віце-прем'єр-міністра, Хорошковський повідомив Комісару щодо прогресу у виконанні Плану лібералізації ЄС візового режиму для України.

«Ми готові до активного діалогу з ЄК у процесі підготовки до другого читання законопроектів, прийняття яких дозволить завершити виконання Україною першої фази Плану лібералізації ЄС візового режиму», - сказав він.

Також було наголошено на необхідності завершення процедур, необхідних для набуття чинності змін до Угоди про спрощення оформлення віз, що значно розширюють перелік українських громадян, які зможуть скористатися перевагами Угоди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278