Міністр юстиції України Олександр Лавринович представить на 67-й сесії Генеральної асамблеї ООН національний звіт з питань верховенства права в країні.

Як повідомляє прес-служба Мін'юсту, очікується, що представлення доповіді відбудеться 24 вересня у рамках першого в історії Генеральної асамблеї ООН засідання високого рівня з питань верховенства права на міжнародному та національному рівнях.

У своїй доповіді міністр торкнеться питань судової, адміністративної, виборчої та конституційної реформ.

«Планується докладний звіт щодо реформування в країні системи кримінальної юстиції, яке спрямоване на впровадження загальновизнаних міжнародних демократичних стандартів. Зокрема, мова піде про прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу, реформування адвокатури і прокуратури», - йдеться у повідомленні.

Крім того, буде розглянута проблематика антикорупційної політики України - питання правового регулювання і участі країни в міжнародному співробітництві у сфері запобігання та протидії корупції.

Частину звіту планується присвятити питанням боротьби з дискримінацією, а також питанням свободи слова та свободи зібрань - правовому регулюванню цих напрямів і змін у законодавстві України.

Як відомо, 24-27 вересня делегація України на чолі з Президентом України Віктором Януковичем перебуватиме у США для участі в 67-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

67-а сесія Генасамблеї ООН стартувала у Нью-Йорку 18 вересня. На порядку сесії більше 150 тем, у тому числі питання захисту прав людини і розвитку міжнародного права.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277