21 вересня німецьке видання Neues Deutschland опублікувало уривки з книги німецького публіциста Франка Шумана «Аферистка. Справа Тимошенко». Це вже третя публікація витягів з книги в зарубіжних ЗМІ, повідомляє «From-UA».

Шуман зазначив, що в Німеччині, завдяки потужній піар-машині, намальований занадто однобічний образ Юлії Тимошенко. «Все більше людей розуміють це і цікавляться об'єктивною інформацією щодо справи Тимошенко», - пише він. Не дарма на обкладинку книги була винесена цитата з недавнього інтерв'ю журналіста Die Zeit Стефана Добберта з Євгенією Тимошенко: «За кордоном у неї більше прихильників, ніж на власній батьківщині».

«Тут не фотографують! Я скажу вам, де можна знімати, а де не можна! Аусвайс!» - говорить мені по-німецьки людина в уніформі. «Слухаюсь!» - кажу я по-німецьки, викликавши усмішку співробітника. Контакт встановлений», - так описує Франк Шуман відвідування Лук'янівського СІЗО і його найвідомішу камеру № 206, де утримувалася Тимошенко.

Автор поговорив з багатьма людьми, які спілкувалися з Тимошенко - її психологом, директором лікарні, охоронцями. Але особисто поспілкуватися з головною ув'язненою Качанівської колонії не вдалося. «Це, звичайно, мене засмутило, але не занадто, - говорить Шуман. - Усі подробиці того, про що Тимошенко думає і що говорить, я щодня дізнаюся з німецьких газет. При цьому думка іншої сторони в ЗМІ Німеччини повністю відсутня».

Франк Шуман видав цього року вже дві книги, що, за версією Spiegel, знаходилися в топ-10 публікацій, що найбільш замовляються. З новою книгою він може поставити своєрідний рекорд, потрапивши втретє за рік у топ цього престижного рейтингу. Презентація книги відбудеться у жовтні на найбільшому світовому видавничому форумі - франкфуртському книжковому ярмарку у Німеччині.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

335