Наступного року на житло для медпрацівників зі столичного бюджету буде виділено 25 млн грн.

Про це під час засідання Комітету з економічних реформ КМДА заявив начальник головного управління житлового забезпечення Володимир Денисенко, передає кореспондент ForUm'у.

За його словами, ці кошти дозволять вирішити квартирне питання 400-м сім'ям.

«На сьогоднішній день 1554 сімей медпрацівників стоять на квартирному обліку, з них 824 сім'ї хочуть придбати житло за пільговою вартістю», - сказав він.

Спеціально під житло для медпрацівників виділено земельну ділянку на вул. Підвисоцького, 4-В. З 525 квартир не менше 200 квартир зможуть отримати пільговики за ціною не більше 5 тис. доларів за 1 кв. метр.

Також він підкреслив, що будівництво житла для медпрацівників заплановано на ділянках, прилеглих до медустанов. Приміром, такий будинок зведено за адресою Крамського, 10.

Спеціально для медпрацівників, за словами Денисенка, буде розроблена програма здешевлення іпотечних кредитів. Згідно з цією програмою, медпрацівники, які стоять на квартирному обліку не менше 3 років і працюють у медсфері не менше 2 років, зможуть оформити іпотечний кредит під 10% річних. Якщо квартирна черга становить не менше 5 років, а медстаж не менше 10 років, - під 20% річних.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293