Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що Україна для стабілізації економічної ситуації в умовах кризи не піде на «затягування поясів» і скорочення дефіциту держбюджету, як це роблять деякі країни Європейського Союзу. Про це він заявив в інтерв'ю центральним телеканалам.

Глава уряду зазначив, що зростання економіки України у 2012 році за 8 місяців на рівні 1,5%, з урахуванням ситуації в країнах ЄС, є непоганим показником, але цього недостатньо.

«Для нас це недостатньо. Ми вважаємо, що ми можемо збільшити зростання за рахунок розвитку внутрішнього ринку, реалізації інфраструктурних проектів, посилення уваги до будівництва, і це нестандартний наш шлях. Ми так виходили із кризи у 2010 році. Ми зараз хочемо реалізувати цей механізм виходу із кризи. Але для цього потрібен певний час, щоб наша економіки пристосувалася, адаптувалася... Потрібен певний час, перехідний етап», - сказав Азаров, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив, що у цей перехідний період стосовно деяких позицій все ж необхідно буде економити. Однак застосовувати політику «затягування пасків» уряд не буде.

«Є інший рецепт, і він зараз активно застосовується у країнах Європейського Союзу. Це затягування поясів, скорочення заробітних плат, пенсій, урізання всіх абсолютно бюджетних витрат. Ви знаєте, що Іспанія, Португалія, Греція і ціла низка інших країн йдуть таким шляхом. Вони вважають це єдино можливим виходом із цієї ситуації, але поки до чого це призвело? Ось греки 5 років скорочують дефіцит бюджету, але ніяк не можуть його скоротити, а економіка падає і безробіття досягло 25%, в Іспанії рівень безробіття серед молоді - 55%, серед працездатного населення - 20%. Так от, ми уважно вивчаємо, а чи треба нам йти таким шляхом. Ні, ми таким шляхом не підемо. Ми підемо ось таким нестандартним шляхом», - заявив Азаров.

Як повідомляв ForUm, Кабмін затвердив проект держбюджету на 2013 рік з доходами 392,6 млрд гривень і граничним дефіцитом на рівні 27,8 млрд гривень, або 1,65% ВВП.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290