Україні вигідніше інтегруватися в Європу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив президент Республіки Польща Броніслав Коморовський на спільній прес-конференції з Президентом України Віктором Януковичем, відповідаючи на запитання на журналістів, який із міжнародних векторів Україна може вибрати – європейський чи російський.

«Оскільки я історик, я більше знаю про минуле, а не про майбутнє, і сказати, який із цих двох варіантів більш реальний, не можу. Можу сказати, який вигідніший для Європи, Польщі та України. Це – інтеграція у Європейський союз, оскільки цей варіант дає можливість подальшого розвитку. Це підтверджує статистика ситуації у нашому регіоні протягом 20 років», - сказав польський президент.

Він нагадав, що після розвалу Радянського Союзу і Польща, і Україна перебували приблизно в однакових умовах. А сьогодні, за словами Коморовського, ВВП Польщі втричі вищий, ніж ВВП України.

«Але я впевнений, що неможливо реалізувати два сценарії одночасно і паралельно. Потрібно вибирати. Зробити це може тільки Україна, а Польща може тільки допомагати. Польща також може переконувати світ, Євросоюз, що варто Україні таку можливість надати. Ми так і діємо. Досвід говорить, що наша інтеграція у ЄС рентабельна. Вона може бути рентабельною і для України», - зазначив Коморовський, додавши, що Польща підтримує Україну у європейських прагненнях.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович під час українсько-польських переговорів у розширеному складі заявив, що курс на європейську інтеграцію залишається одним із пріоритетних напрямів зовнішньої політики України.

Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський перебуває в Україні з державним візитом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

604