В афганській провінції Логар, розташованій на південь від Кабула, внаслідок удару авіації НАТО були вбиті 18 жінок і дітей. Про це повідомив начальник поліції цієї провінції Гулам Сахи Роглевані.

За його словами, метою цієї операції було знищення польових командирів «Талібан», які зібралися на нараду в повіті Барак. Коли натовці і афганські спецназівці потрапили під вогонь бойовиків, була викликана авіація. Внаслідок ракетно-бомбового удару натовських літаків загинули жінки і діти. Роглевані зазначив також, що були знищені більше 12 бойовиків.

Зі свого боку представник НАТО підтвердив знищення «бойовиків» під час спільної з афганським спецназом операції в провінції Логар. Але він заявив, що серед мирного населення при нанесенні «точкового авіаудару» жертв не було, «були поранені тільки дві жінки», передає «ИТАР-ТАСС».

Зараз, враховуючи майбутнє виведення сил західної коаліції з країни у 2014 році, афганські підрозділи беруть участь у проведенні «нічних рейдів», подібних операції в провінції Логар. Представники НАТО часто стверджують, що ці операції проходять під керівництвом афганських військових. Хоча добре відомо, що головна відповідальність за збір розвіданих, планування, зв'язок і підтримку з повітря припадає на сили НАТО.

Втрати серед мирного населення Афганістану внаслідок таких операцій стали досить болючим моментом у відносинах уряду Афганістану і сил західної коаліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

509