Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає необґрунтованими заяви європейців про нібито існування расизму в Україні. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, відповідаючи на запитання користувача про висловлювання щодо проявів расизму, які звучать на адресу України з боку британських ЗМІ.

«Там же, де критика необґрунтована, як у даному разі, про який ви пишете, можна було б, перш за все, порадити звернути увагу на ситуацію у своїх країнах», - зазначив Азаров.

Прем'єр вважає за необхідне зосередитися на роботі з модернізації країни, її оновлення, а до критичних зауважень на свою адресу ставитися об'єктивно.

«Там, де за ними стоїть бажання нам допомогти, безумовно, треба до критики дослухатися і робити відповідні висновки», - зазначив він.

Нагадаємо, нещодавно у британській пресі з'явилися заяви колишніх гравців збірної Англії, у яких йдеться про проблеми з расизмом в Україні.

МЗС України назвав безпідставним формулювання подібних тверджень і заявив про дискредитацію українців напередодні турніру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

323