Голова СБУ Ігор Калінін заявляє, що вибухи у Дніпропетровську не були спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні перед чемпіонатом Європи з футболу 2012 року.

«Ніяких даних про те, що ці вибухи були спрямовані на те, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні перед Євро-2012, немає», - заявив він на прес-конференції у п'ятницю у Дніпропетровську.

«Це (гроші. - Ред.) - була єдина вимога», - підкреслив він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, потерпіла 31 особа (у тому числі 10 підлітків), 26 із них були госпіталізовані. Слідчі СБУ розслідують кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Всі вибухові пристрої були закладені у бетонні урни.

За інформацією глави МВС Віталія Захарченка, у Дніпропетровську були закладені саморобні вибухові пристрої фугасної дії. За словами міністра, перший вибух приблизно дорівнював 160 грамам тротилу, другий - 190, третій - 230, четвертий - 300.

У даний час у лікарні залишається одна потерпіла.

1 червня генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що у справі про вибухи затримано чотирьох осіб. «Є всі докази, що всі чотири людини – безпосередні учасники цього тяжкого злочину», - сказав Пшонка.

Генпрокурор повідомив, що підтверджується кваліфікація даної кримінальної справи як «тероризм». «Кваліфікація «тероризм» підтверджується, і ця стаття залишається у подальшому розкритті цієї справи», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

422