За результатами першого в Україні соціологічного опитування дітей 83% опитаних повідомили, що почуваються щасливими. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко у ході презентації результатів першого в Україні соціологічного опитування дітей у рамках проекту «Права дітей в Україні: реалії і виклики після 20 років незалежності».

Він підкреслив, що найвищі оцінки були властиві респондентам 10-13 років і дітям, які проживають у селах.

За його словами, урбанізація і перехідний вік є значними факторами для формування у дітей відсутності почуття щастя. «Серед 16-17-річних дітей 23% не вважають себе щасливими. Серед жителів обласних центрів питома вага таких дітей – 20%», - повідомив Павленко.

Дитячий омбудсмен також зазначив, то експерти були приємно здивовані результатами цього дослідження. За його словами, особливо їх вразили показники довіри дітей до батьків та їхнє ставлення до міліції. «97% українських дітей повністю довіряють своїм батькам і 8% дітей вказали, що отримували допомогу з боку представників правоохоронних органів», - заявив Павленко.

Він підкреслив, що аналіз цих даних свідчить, що правоохоронні органи частіше самі пропонують допомогу, ніж діти звертаються за нею.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

6472