Міністерство юстиції та Міністерство охорони здоров'я спільним наказом затвердили порядок взаємодії Державної кримінально-виконавчої служби України з установами охорони здоров'я для поліпшення медичного забезпечення засуджених. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства юстиції.

«Усі особи, які прибули до установи виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України, будуть проходити первинний медичний огляд з проведенням флюорографічного обстеження», - йдеться у повідомленні.

Також у повідомленні зазначено, що «засуджений має право на вільний вибір лікаря. Для цього засудженому необхідно звернутися до лікаря медичної частини установи з проханням про допуск обраного лікаря-спеціаліста. При цьому відшкодування витрат, пов'язаних із залученням лікаря, здійснюватиметься за рахунок засудженого або його родичів.

Відомості про стан здоров'я засудженого та надання йому необхідної медичної допомоги повинні бути конфіденційними.

Крім того, консультації, обстеження та лікування обраним лікарем-фахівцем здійснюватимуться (якщо це можливо) у медичній частині установи виконання покарань у присутності персоналу цієї медичної частини. В інших випадках медичне обстеження засудженого і встановлення діагнозу здійснюватиметься лікарем медичної частини установи виконання покарань.

Нагадаємо, 1 березня ув’язненим СІЗО дозволили вибирати лікарів і користуватися послугами швидкої медичної допомоги.

17 травня ВР не дозволила заарештованим вільно вибирати лікаря, не підтримавши у першому читанні проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення конституційних прав заарештованих осіб на медичну допомогу і віросповідання, № 9206).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

831