У Бердянську Запорізької області стартує ХV Міжнародний кінофестиваль. У програмі фестивалю – повнометражні та короткометражні стрічки, а також «Дитяча програма» кінофоруму.

На фестивалі будуть представлені 12 картин із 9 країн – України, Росії, Білорусі, Молдови, Болгарії, Польщі, Литви, Вірменії та Чехії, повідомляє «Укрінформ».

«Відмінною рисою нинішнього кіносвята є показ титулованих ретро-фільмів, які отримали високі нагороди кінофестивалю у попередні роки», - сказав генеральний директор БМКФ Олександр Махотін.

Голова журі кінофоруму – популярний артист кіно Лев Пригунов. У журі фестивалю також входять народні артисти України Лариса Кадочникова та Володимир Талашко, російський композитор Олександр Журбін, болгарський режисер Васил Барков і Олександр Колбишев із Білорусі.

За усталеною традицією, найчисельніші делегації кінобомонду – з України та Росії. Нашу країну на кінофестивалі представляють Михайло Голубович, Володимир Горянський, Євген Паперний, Володимир Бистряков, Віктор Андрієнко, Георгій Хостікоєв та інші.

Серед представників російської делегації – актор, сценарист і продюсер Микита Висоцький, який привіз фільм «Висоцький. Дякую, що живий», Олександр Кузнєцов, Поліна Кутепова, Олеся Судзиловська.

Урочисте закриття кіносвята та нагородження переможців фестивалю відбудеться 2 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

421