Перший Президент України (1991-1994) Леонід Кравчук не бачить альтернативи європейській інтеграції України.

«Необхідно проводити європейський курс і не кидатися між Сходом і Заходом», - заявив Кравчук під час зустрічі з німецькими експертами і журналістами у Берліні.

Кравчук підкреслив, що потрібно проводити курс на ЄС незалежно від того, хто перебуває при владі. На його думку, коли Україна «твердо» стане на курс євроінтеграції, це відчують і українці, і, нарешті, зрозуміє сусідня Росія.

Кравчук зазначив, що Київ до цих пір відчуває серйозний вплив Москви. Кремль, говорить перший Президент України, намагається зіштовхнути Київ з європейського шляху за рахунок пропонованих інтеграційних схем, таких, як Митний союз.

«Російська політична еліта часто до сих пір не сприймає Україну як незалежну державу, - сказав Кравчук. - Але я вірю у те, що чинна українська влада доведе, що Україна йде європейським шляхом, шляхом європейських цінностей».

Від Європи Кравчук чекає проведення більш послідовної політики щодо України, позбавленої подвійних стандартів. Він закликав ЄС не дивитися на Україну крізь призму російських інтересів.

За матеріалами «Укрінформ», «Українські новини»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

408