В Україні потрібно розробляти державну стратегію щодо наркотиків. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу «Україна і боротьба з наркотиками – чи повернеться система обличчям до людини?» сказав голова Держслужби з контролю за наркотиками Володимир Тимошенко.

«Політика держави щодо наркотиків зараз неоднозначна. З одного боку йде боротьба з наркотиками, а з іншого боку потрібно розуміти, що необхідно вільне розповсюдження для тих, хто їх потребує. Наприклад, у паліативній медицині», - сказав він.

Як розповів Тимошенко, з 21-23 травня в Києві пройде міжнародна конференція, на якій будуть обговорювати цю стратегію. За її результатами буде вироблена відповідна резолюція. Далі проект подаватиметься Президентові України.

Як зазначив представник Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні Павло Скала, кожен 6-й злочинець засуджений в Україні за злочини, пов'язані з наркотиками. За його словами, велика кількість цих людей засуджені за зберігання незначної кількості наркотичної речовини без мети збуту.

Мар'яна Шевчук,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

344