Пенітенціарна служба готова у суді відстоювати правомірність своїх дій під час забезпечення лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко у лікарні «Укрзалізниці» у Харкові.

Про це на брифінгу у харківській лікарні заявив заступник начальника Управління Державної пенітенціарної служби України у Харківській області Андрій Лапінський, коментуючи заяви захисту Тимошенко про можливість звернення до суду у зв'язку з оприлюдненням розпорядку дня екс-прем'єра.

«Нам вже набридло, що постійно звучить необґрунтована інформація, часом провокативного характеру, у бік дій співробітників пенітенціарної служби. Персонал служби втягується у політичні розборки. Ми готові захищати інтереси служби, свої дії у суді», - сказав Лапінський, доводячи законність оприлюднення розпорядку дня Тимошенко, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив, що в оприлюдненому графіку не було ніякої конфіденційної інформації про Тимошенко.

Лапінський також зазначив, що екс-прем'єра охороняють тільки співробітниці-жінки: одна безпосередньо у палаті, одна біля входу у палату. Він спростував заяви захисту Тимошенко про те, що відеоспостереження ведеться і в кімнатах, де проводяться процедури. За словами Лапінського, відеоспостереження, відповідно до чинного законодавства, ведеться тільки у палаті Тимошенко.

Як повідомляв ForUm, 9 травня екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко була переведена із Качанівської виправної колонії у Центральну клінічну лікарню «Укрзалізниці» у Харкові для проведення міжнародною медичною комісією курсу реабілітації.

15 травня Тимошенко відмовилася від медичних процедур через те, що був оприлюднений список процедур, які отримує екс-прем'єр.

16 травня Тимошенко погодилася продовжити курс реабілітаційних процедур.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

433