Для української економіки транш Міжнародного валютного фонду не є крайньою необхідністю, але відмовлятися від нього не будуть, адже це дієвий інструмент підтримання економіки. Про це заявив народний депутат України, член фракції ПР Олексій Плотніков.

«Україна дуже спокійно ставиться до надходження цих грошей. Так, якщо продовжується фінансування з боку Міжнародного валютного фонду - країні легше, легше планувати бюджетні витрати. Можна використовувати ці кошти на ті витрати, які передбачені умовами надання траншів, але у цілому у нас немає критичної залежності від грошей МВФ. Ми не стоїмо перед умовами – або транш, або економічний крах», - зазначив парламентарій, повідомляє «УНН».

Народний депутат підкреслив, що Україна може розвиватися і без цього фінансування, але якщо є можливість використовувати такі джерела підтримання економіки, то їх необхідно використовувати.

«Для нас не є критичним це фінансування, але воно корисне, і ми плануємо ним користуватися стільки, скільки це можливо», - резюмував Плотніков.

Як повідомляв ForUm, член ради НБУ Роман Шпек заявив, що Україна отримає наступний транш Міжнародного валютного фонду (МВФ) у лютому 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

392