У Київській шкірвенлікарні на вул. Богатирській (Оболонь) зареєстрована гострий спалах інфекційного захворювання. Потерпіли 16 дітей, які у шкірно-мікологічному відділі лікували грибкові захворювання, пише «Сегодня».

Учора через інфекцію нових пацієнтів у відділення не приймали.

«Перший випадок зафіксували 12 вересня о 21:00. А станом на 13-е вже було 16 потерпілих. На щастя, в усіх не тяжка форма захворювання. На місці вчора весь день працювали фахівці і районної, і міської СЕС, взяли проби із навколишнього середовища, проби їжі, питної води, змивів для бактеріологічного аналізу. Розслідування ще триває. Попередній діагноз: ротавірусна інфекція. Можливо, пацієнти з'їли щось неякісне», - сказали у прес-службі МОЗ.

В Оболонській СЕС говорять, що поки точно не встановили різновид інфекції. «Швидше за все, це аденовірусна інфекція (різновид ГРВІ). В усіх дітей був кашель, нежить. До того ж аденовірусна інфекція часто протікає з кишковими розладами. Їх перевели до інфекційного відділення у сусідню лікарню. Всі почуваються вже добре. Сьогодні їх мають виписати. Отруєння малоймовірне, адже у лікарні на одній кухні харчувалося майже 160 осіб, але з рештою все гаразд», - сказали в Оболонській СЕС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

569