МОЗ на даний момент не надав список лікувальних установ, куди можна було б доставити Луценка для обстеження та лікування. Про це повідомив народний депутат Юрій Гримчак після зустрічі з т.в.о. начальника Лук'янівського СІЗО Євгеном Домбровським.

«У керівництва СІЗО вже є рішення Печерського районного суду м. Києва на ім'я СІЗО та начальника конвойного полку про дозвіл на доставку Юрія Луценка до лікувальної установи», - сказав Гримчак, повідомили ForUm'у у прес-службі партії «Народна самооборона».

«Але головне - немає листа із Міністерства охорони здоров'я з переліком тих медичних установ, у яких могли б надати належну медичну допомогу Юрієві Луценку», - зазначив нардеп.

Як повідомляв ForUm, сьогодні прес-служба Державної пенітенціарної служби України поширила повідомлення про те, що Печерський районний суд Києва 13 вересня надав дозвіл на інструментальне дообстеження стану здоров'я Луценка за межами СІЗО.

Рішення прийняте у рамках виконання рекомендацій комісії Міністерства охорони здоров'я України відповідно до запиту керівництва Київського слідчого ізолятора.

Проведення зазначеного дообстеження планується здійснити найближчим часом на базі одного зі спеціалізованих медичних закладів охорони здоров'я Києва у складі комісії МОЗ України.

Як раніше писав ForUm, 1 вересня дружина екс-міністра Ірина Луценко заявила, що лікарі констатували у Луценка цироз печінки.

У той же день Печерський районний суд Києва дав дозвіл на проведення фахівцями Міністерства охорони здоров'я України комісійного огляду і встановлення діагнозу Луценку у межах Київського СІЗО.

2 вересня Державна пенітенціарна служба заявила про відмову Луценка в обстеженні медиками Міністерства охорони здоров'я.

Нагадаємо, екс-міністра утримують у СІЗО з 26 грудня 2010 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

389