Незаконна відмова у реалізації своїх конституційних прав позбавила запорізьку молодь можливості закликати до відповідальності секретаря міської ради Володимира Кальцева. Про це ForUm'у повідомили у прес-службі незалежного молодіжного об'єднання Запоріжжя «Кальцева НЕМА!»

5 вересня 2011 незалежним молодіжним об'єднанням «Кальцева НЕМА!» була запланована публічна акція, метою якої було примусити секретаря міської ради Запоріжжя та голову Запорізької міської організації Партії регіонів Володимира Кальцева до виконання своїх зобов'язань за проектом «Мільйон для молоді».

 
 
У цей же день активом молодіжного об'єднання на адресу Адміністрації Президента України було надіслано відкрите Звернення, а також понад двісті підписів і соціальних проектів, які взяли участь у «Мільйоні для молоді».

Нагадаємо, що напередодні виборів у мери Запоріжжя восени 2010 року, Володимир Кальцев презентував місту свій проект «Мільйон для молоді».

За лічені дні на конкурс надійшло більше 370 пропозицій щодо поліпшення соціальних сфер Запоріжжя від молоді, яка повірила Володимиру Кальцеву. Однак, як виявилося, кандидат у мери Запоріжжя, який ось вже вчетверте висував свою кандидатуру на цю посаду, і не думав виконувати свої зобов'язання. Прекрасно усвідомлюючи те, що ніякого мільйона не буде, Володимир Кальцев використовував студентів, які повірили йому, як безкоштовну робочу силу - агітаторів своєї виборчої кампанії під гаслом «Ти потрібен рідному місту!»

25 жовтня 2010 Володимир Кальцев провів прес-конференцію, на якій оголосив про те, що фіналісти «Мільйона для молоді» вже відібрані і скоро будуть оголошені. А вже 1 листопада сайт проекту, як і сайт самого Володимира Кальцева, закрився на «проведення профілактичних робіт», які тривають по цей день. Тільки у газеті «Наше время +», яка контролюється Володимиром Кальцевим, 30 червня 2011 вийшла загадкова замітка, де були оголошені переможці проекту, які на реалізацію своїх проектів грошей так і не отримали.

У відповідь на повідомлення органу місцевого самоврядування про проведення мирної акції, реалізації свого права, гарантованого статтею 39 Конституції України, молодь отримала неаргументовану, незаконну відмову.

Варто зауважити, що кількома днями раніше, з ініціативи і при особистій присутності самого Володимира Кальцева, зі студентськими радами Запорізьких ВНЗ були проведені «виховні» бесіди, результатом яких стала «добровільна» відмова в участі в акції заляканої молоді.

Співробітники міліції, які оперативно прибули на місце, не дали акції навіть початися, не знаючи навіть Конституції України, люди у формі близько півгодини доводили молоді законність апріорі незаконної відмови у проведенні мирної акції. Активну допомогу в цьому їм надавав заступник начальника управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міськради пан Смоляров. Зокрема, пан Смоляров неодноразово намагався запевнити співробітників міліції у тому, що відмова у проведенні акції - підробка.

Демагогія перед стінами міської ради тривала до 16:00, акція завершилася, так і не розпочавшись. Відмову у проведенні мирної акції запорізька молодь буде оскаржувати в установленому законом порядку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

420