Німеччина вирішила припинити експлуатацію всіх своїх АЕС до 2022 року. Як заявив міністр довкілля Норберт Реттген, до цього часу планується розширювати використання альтернативних джерел енергії, споруджувати необхідні лінії електропередачі.

За словами міністра, відключені від джерел споживання після аварії в Японії реактори не відновлять свою роботу, і це рішення «безповоротне».

Примітно, що ФРН стала першою промислово розвиненою країною, що відмовилася від атомної енергії, повідомляють РІА «Новини».

Зазначимо, що причиною, яка підштовхнула німецькі власті до такого рішення, стала аварія на японській АЕС «Фукусіма-1» після руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня 2011 року. Тоді на станції було виявлено декілька витоків радіації, що змусило власті евакуювати людей з 20-кілометрової зони довкола АЕС. Пізніше стала з'являтися інформація про виявлення у ряді районів Японії радіоактивних елементів, зокрема, ізотопів йоду і цезію, в повітрі, морській і питній воді, а також у продуктах.

Тим часом, зараз у Німеччині працює лише чотири ядерні реактори з 17 - це другий реактор АЕС «Ізар», станція «Брокдорф» і по одному реактору на станціях «Неккарвестхайм» і «Гундреммінген». Решта були зупинені на три місяці для перевірок безпеки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

582