28 травня у Львові, в конференц-залі собору святого Юрія, відбулася зустріч мігрантів і представників їхніх сімей. Такі зустрічі для сприяння реінтеграції в українське суспільство відбуваються щомісячно впродовж останніх трьох років.

Як розповіла представниця співтовариства «Пієта» з Івано-Франківська, люди, які повертаються з-за кордону, часто не можуть сприйняти українську дійсність, замикаються в собі, зазнають значні труднощі розуміння в сім'ях, з оточуючими. Долати цей бар'єр і допомагають такі зустрічі, повідомляє «Zaxid.net».

Для піднімання духу мігранти здійснюють паломництва до святих місць, кожного разу вибираючи інший маршрут. Сьогодні люди з Івано-Франківська, Долини, Калуша, Львова, Вінників відправляться в Страдч.

Також проводиться збір коштів на пам'ятник мігрантам, який хочуть встановити на початку Хресної дороги в Зарваниці. Він повинен свідчити про те, що мільйони українців не через примху, а через складні життєві обставини були вимушені покинути рідні домівки, виїхати за кордон на заробітки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

499