Народний депутат від БЮТ, юрист Сергій Власенко констатує, що в складі чинного Конституційного Суду лише троє суддів з вісімнадцяти мають відношення до конституційного права.

«Так от, проаналізувавши склад чинного КСУ, виявив: лише три судді з вісімнадцяти мають відношення до конституційного права. Всі решта - прокурорські працівники, співробітники КДБ УРСР у Донецькій області, судді загальних судів, що є фахівцями з цивільного права, фахівці з кримінального права... Хто завгодно, лише не конституціоналісти», - заявив Власенко.

За його словами, створюється враження, що влада спеціально набирає людей якогось середнього професійного рівня, і ці люди повинні приймати доленосні для країни рішення.

При цьому депутат підкреслив, що «не може комбат відразу командувати фронтом. Дорости потрібно», передає «УНІАН».

Крім того, звернув увагу Власенко, зокрема, один з суддів КС - Марія Маркуш - у 2004-му, будучи народним депутатом від КПУ, активно підтримувала конституційну реформу, а зараз брала участь у розгляді справи щодо відміни політреформи. «Вона навіть самовідвід не взяла», - додав він.

Нагадаємо, 1 жовтня Конституційний Суд України оповістив, що визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» №2222-IV у зв'язку з порушенням конституційної процедури його розгляду і прийняття.

Представник Президента України в Конституційному суді, заступник глави президентської Адміністрації Олена Лукаш оголосила, що на сьогодні всі органи влади легітимні . «На сьогодні всі органи влади є легітимними і сьогодні вони повинні концентруватися і виконувати рішення Конституційного суду», - сказала вона.

У свою чергу, Президент Віктор Янукович заявив, що всі рішення Конституційного суду, у тому числі щодо відміни політреформи 2004 року, повинні виконуватися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

582