Міністр юстиції України Олександр Лавринович запевняє, що питання народних депутатів, що поєднують депутатські повноваження з роботою у виконавчій владі, будуть вирішені найближчим часом. Про це він заявив в ефірі телеканалу «Інтер».

Міністр зазначив, що «в Конституції в редакції 1996 року і після змін 2004 року воно (сумісництво) не дозволялося». «Це - порушення Конституції», - зазначив він.

Лавринович також сказав, що законом про Кабмін передбачено, що народний депутат перед вступом на посадиу члена уряду повинен написати заяву про складання депутатських повноважень.

При цьому Лавринович додав: «У нас є один випадок, коли не було виконано вимогу закону у Верховній Раді, і відбулася присяга члена уряду без складання ним повноважень. Це питання вже до Верховної Ради і до того, хто головував на пленарному засіданні, чому так сталося».

За його словами, «член уряду не може бути сумісником взагалі», передає «УНІАН».

При цьому міністр юстиції зазначив: «Що стосується керівників інших органів, безумовно, це порушення Конституції і закону про Кабмін. І я впевнений, що найближчим часом це питання буде вирішено або самими урядовцями, або керівниками виконавчої влади, або Главою держави».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

388