Перший заступник лідера партії «Батьківщина» Олександр Турчинов вважає, що Конституційний Суд повинен був звернутися у Верховну Раду з пропозицією внести зміни до положень Конституції, які викликають протиріччя, а не відміняти всю Конституцію. Про це він заявив в ефірі «Шустер Live».

За словами Турчинова, можна довго сперечатися про те, хороша Конституція 2004 року чи ні, але не «можна ламати країну через коліно».

Він зазначив, що не може Конституційний Суд за одну ніч міняти Конституцію. «Не мають вони на це право. Не може ні ЖЕК міняти Конституцію, ні Конституційний Суд. Конституційний Суд максимально міг звернутися у Верховну Раду з пропозицією переголосувати ті або інші статті, які викликають у них питання», - сказав він. За словами Турчинова, ВР конституційною більшістю могла б внести зміни до Конституції або повернутися до її попередньої редакції, передає «УНІАН».

Турчинов зазначив, що у нього немає ілюзій з приводу того, що Президент України Віктор Янукович прислухається до думки опозиції або народу. «Це не просто Конституційний Суд подумав і прийняв рішення. Це рішення готувалося Адміністрацією Президента, виключно по команді Януковича», - сказав Турчинов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

429