Рішення Конституційного суду України про відміну конституційної реформи 2004 року зменшує мотивацію для роботи коаліції, вважає голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

«У Верховної Ради з'являться всі підстави задуматися, як працюватиме найвищий законодавчий орган. Чесно кажучи, до певної міри втрачається мотивація в коаліції і опозиції», - сказав він журналістам в Ялті у п'ятницю.

Спікер допустив, що такі соціально-чутливі питання, як мораторій на підвищення пенсійного віку для жінок, тарифів на житлово-комунальні послуги, знаходитимуть більше прибічників, ніж до рішення КС.

«Думаю, виникнуть ускладнення в розгляді таких чутливих питань, як Податковий кодекс, держбюджет 2011 року», - сказав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Литвин вважає маловірогідними вибори до парламенту в 2011 році.

«Закон зворотної сили не має і не може мати, оскільки люди вибирали на 5 років. Виникає інше питання, наскільки ця Верховна Рада відповідатиме суспільним настроям», - підкреслив спікер.

Як повідомляв ForUm, у п'ятницю, 1 жовтня, Конституційний Суд України оповістив, що визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року № 2222-ІV (так звану політреформу 2004 року) у зв'язку з порушенням процедури його розгляду і прийняття. Згідно вердикту КС, закон № 2222-ІV втратив силу з дня ухвалення даного рішення, тобто з 30 вересня.

Нагадаємо, КС почав розгляд справи за конституційним поданням 252 депутатів про конституційність закону «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року (так звану політреформу 2004 року) 23 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

605