Лідер БЮТ Юлія Тимошенко називає українським ДКНП рішення Конституційного Суду про повернення до редакції Конституції 1996 року.

«Голова Конституційного суду, макіївський маріонетка сьогодні зачитав рішення про початок українського ДКНП», - заявила вона.

«З цієї хвилини Україна дійсно стала новою, а точніше - іншою», - зазначила Тимошенко.

Як повідомляв ForUm, сьогодні Конституційний суд оповістив, що визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року № 2222-ІV (так звану політреформу 2004 року) у зв'язку з порушенням процедури його розгляду і прийняття. Згідно вердикту КС, закон № 2222-ІV втратив силу з дня ухвалення даного рішення, тобто з 30 вересня.

«Конституційний суд виходить з того, що визнання неконституційним закону 2222 у зв'язку з порушенням процедури його розгляду і прийняття означає відновлення дії попередньої редакції норм Конституції, які були змінені, доповнені і виключені законом 2222», - говориться у рішенні КС.

«Відповідно до частини 2 статті 70 закону України «Про Конституційний суд України» покласти на органи державної влади обов'язки з виконання даного рішення відносно приведення нормативно-правових актів відповідно до Конституції України від 27 червня 19996 року в редакції, яка існувала до внесення до неї змін законом «Про внесення змін Конституції України» від 8 грудня 2004 року №2222- IV», - вказується у рішенні КС.

Рішення КС є обов'язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскарженим, наголошується в заяві.

За матеріалами «Українська правда», «УНІАН»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

411