Прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова правління «Газпрому» Олексій Міллер обговорили хід виконання контрактів на постачання і транзит російського газу, а також перспективи розвитку співпраці у газовій сфері. Про це вони говорили сьогодні у ході зустрічі, яка пройшла у Москві у центральному офісі «Газпрому».

Зокрема, йшлося про необхідність заповнення українських ПГС газом в об'ємі, достатньому для забезпечення в осінньо-зимовий період 2010-2011 років надійного транзиту російського газу до Європи і газопостачань українських споживачів.

За словами Міллера, ціни на газ для України залежатимуть, зокрема, від об'ємів газу, який купується.

«Міллер і Азаров підкреслили важливість розвитку співпраці сторін у конструктивному ключі», - йдеться у повідомленні.

Як інформував ForUm, Азаров перебуває у Москві з одноденним робочим візитом. Його супроводжують міністр палива і енергетики Юрій Бойко, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко і генеральний директор Національного космічного агентства Юрій Алексєєв.

У ході візиту планується обговорити широке коло питань двостороннього співробітництва у торговельно-економічній сфері, зокрема, в енергетиці, включаючи газову проблематику.

Очікується, що Путін і Азаров узгодять терміни проведення і порядок денний шостого засідання Комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської Міждержавної комісії.

Нагадаємо, прес-секретар українського прем'єра Віталій Лук’яненко повідомив, що зустріч пройшла конструктивно.

За матеріалами «УНІАН», управління «Газпрому»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

788