Прем'єр-міністр України Микола Азаров і прем'єр-міністр РФ Володимир Путін завтра в Москві розглядатимуть питання коректування газових угод.

Про це Азаров повідомив сьогодні під час представлення голови ДПА, повідомили в Управлінні по зв'язках із ЗМІ секретаріату Кабінету міністрів.

За його словами, необгрунтовано високі ціни на газ для України створюють великі проблеми для економіки нашої держави. Саме тому, зокрема, це питання буде на першому місці під час зустрічі прем'єрів України і Росії, яка відбудеться 25 березня в Москві. «Ми розраховуємо на те, що взаємовигідний проект угоди буде розроблений, і ми спільно його будемо реалізувати. Ми, безумовно, повинні знайти компромісне рішення, яке зробило б можливим розвиток української економіки», - зазначив прем'єр-міністр України.

Азаров знов назвав спекуляцією розмови про відчуження української газотранспортної системи: «Я можу вас заспокоїти: ні про яке відчуження, ні під яким «соусом», мова не йде. Абсолютно». За його словами, зараз мова може йти виключно про модернізацію вітчизняної ГТС, повідомляє «УНІАН».

Глава уряду також зазначив, що на зустрічі з прем'єр-міністром Росії розглядатиметься дуже широкий спектр питань: «Наші переговори в Москві, звичайно, матимуть дуже багато складових. Це не лише газові питання, але і широкий спектр наших відносин».

Як раніше писав ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров має намір відвідати Росію для зустрічі з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним 25 березня.

Сьогодні Азаров заявив, що під час зустрічі з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним обговорить тему і зміст двосторонніх угод, які можуть бути підписані.

Він також повідомив, що в уряді створено спеціальну робочу групу, яка повинна буде підготувати проекти двосторонніх угод.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

501