Посольство Ізраїлю в Україні спростовує факт оголошення ізраїльськими властями депортації засудженої громадянки України Ірени Поліщук. Про це повідомила посол Ізраїлю в Україні Зіна Калай-Клайтман.

Вона повідомила, що в посольстві Ізраїлю отримали цю інформацію із засобів масової інформації, після чого відразу ж почали її перевіряти. «На сьогоднішній день немає ніякого підтвердження того, що вийшло у ваших засобах масової інформації, жоден факт з того, що було у ваших ЗМІ не підтвердився», - сказала Калай-Клайтман, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Вона підкреслила, що дійсно, громадянка України Ірена Поліщук була засуджена в Ізраїлі і відбуває термін ув'язнення, більш того, її відвідують співробітники українського консульства.

Нагадаємо, в понеділок «Німецька хвиля» повідомила, що власті Ізраїлю оголосили про депортацію до України Поліщук, засудженої за сприяння тероризму.

31-річна Поліщук одружилася з палестинцем в Україні і потім переїхала жити до Віфлєєма. В Ізраїлі вона проживала нелегально, з підробленим паспортом, і не ставала на облік в українському консульстві. Громадянка України в 2002 році допомогла в організації теракту, в результаті якого 2 людини загинули, 40 отримали поранення. Поліщук і її чоловіка затримали на другий день після теракту в місті Рішон Ле-Ціоні в травні 2002 року. Після арешту Поліщук визнала свою провину, а ізраїльський суд засудив її до двадцятирічного ув'язнення. Сама Поліщук уже відсиділа майже 7 років свого терміну, і тепер власті Ізраїлю заявили про її депортацію до України.

Власті Палестинської автономії намагалися оскаржити це рішення, зазначаючи, що в українки двоє неповнолітніх дочок, одну з яких виховують батьки Поліщук в Україні. Цю апеляцію, а також подання від самої українки з проханням відмінити її депортацію до України, відхилили.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

587