Депутат Європарламенту від Польщі Павло Коваль сумнівається, що можна скасувати пункт 20 резолюції, яка прийнята 25 лютого і в якому висловлюється надія, що Україна перегляне рішення стосовно присвоєння Степану Бандері звання Героя України. Про це він сказав у Львові у ході дискусії «Резолюція Європарламенту щодо України і перезавантаження відносин України і ЄС».

За його словами, юридичної практики скасування резолюцій чи пунктів резолюцій не було.

Коваль додав, що резолюція є компромісним документом, всі політичні сили, представлені у Європарламенті, мали можливість вносити правки. Він також зазначив, що не підтримує ухвалення Європарламентом пункту 20 резолюції, який стосується позбавлення Степана Бандери звання Героя України, і додав, що такі дискусійні питання слід вирішувати історикам України і Польщі, повідомляють «Українські новини».

Депутат також відкинув тезу, висловлену у ході дискусії, що питання внесення пункту 20 у резолюцію ініційоване Росією.

Нагадаємо, 25 лютого Європарламент висловив жаль з приводу героїзації Бандери та надію, що Україна перегляне це рішення.

Ющенко проголосив Бандеру Героєм України 22 січня. Це рішення викликало протест з боку Росії, Польщі, а також деяких єврейських організацій. У жовтні 2007 року Ющенко проголосив Героєм і Романа Шухевича .

5 березня, перебуваючи у Москві, Президент Віктор Янукович заявив, що до 9 Травня визначиться, що робити з указами Ющенка про героїзацію Бандери і Шухевича.

УНА-УНСО вже попередило про організацію масових акцій, якщо ці рішення будуть переглянуті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

679