Фракція «Наша Україна - Народна самооборона» не ухвалювала ніяких рішень про входження спільно з фракцією БЮТ в опозиційне об'єднання у Верховній Раді, заявив лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко.

Він зазначив, що НУ-НС раніше за БЮТ визначився зі своєю опозиційністю до нової влади і не збирається кожного разу підтверджувати це по команді з Блоку Юлії Тимошенко. «Те, що окремі депутати нашої фракції пішли в БЮТ, говорить лише про їх особисту позицію і пошук ними нових політичних перспектив. Якщо хто і збирає підписи для номінації нашої фракції як «молодшого партнера» БЮТ, то це не має і не матиме ніяких наслідків. НУ-НС як фракція не збирається входити в опозиційний уряд імені Тимошенко», - заявив Мартиненко.

Глава фракції НУ-НС підкреслив, що у фракції зараз йде процес консолідації для ефективної роботи в опозиції. «В опозиції ми відстоюватимемо захист національних інтересів, а не окремих персоналій. Координація дій з БЮТ буде можлива, якщо вони навчаться поводитися коректно по відношенню до НУ-НС, припинять потік провокаційних заяв про нашу фракцію і її депутатів. Ми ж не дозволяємо собі нешанобливо висловлюватися про представників фракції БЮТ, хоча вони дають для цього достатньо підстав», - сказав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами Мартиненка, «нас дивує прагнення колег з БЮТ весь час намагатися оголошувати позицію нашої фракції замість нас самих, спроби сортувати депутатів НУ-НС по критеріях лояльності до БЮТ і взагалі влізати в наші внутрішні справи».

«Я закликаю блок Тимошенко, якщо він дійсно хоче співпраці, не розписуватися за всю нашу фракцію і припинити навішувати ярлики про «правильну» і «неправильну» опозицію», - резюмував глава фракції НУ-НС.

Нагадаємо, глава опозиційного уряду, народний депутат Сергій Соболєв (БЮТ) заявив, що фракція блоку «Наша Україна - Народна самооборона» найближчим часом оголосить про перехід в опозицію. «Ми попросили наших колег з НУ-НС визначитися - вони з Януковичем (Президент України Віктор Янукович – ред.) чи в опозиції. Таке рішення ними вже фактично підготовлене, і найближчим часом вони оголосять про перехід в опозицію. Після цього ми готові об'єднатися в опозицію фракцій», - сказав він в інтерв'ю газеті «Комерсант Україна», опублікованому в п'ятницю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

787