Фракція БЮТ у Верховній Раді України звернулася до депутатів регіональних рад усіх рівнів із закликом провести позачергові засідання рад і ухвалити рішення про перехід в опозицію.

Відкрите звернення оприлюднено на офіційному сайті БЮТ у середу.

Автори звернення заявили, що «в парламенті знову почалися масові скуповування народних депутатів, сформований нелегітимний уряд».

«З перших днів правління Януковича згортається свобода слова, з посад безпідставно звільняються всі ті, хто не випробовує лояльності новому керівництву, а замість обіцяного збільшення соціального захисту людей, новий уряд уже почав розмови про кардинальне скорочення соціальних витрат і підвищення тарифів», - стверджують у БЮТ. «Усе це дає нам підстави стверджувати, що ця команда і не думає служити державним інтересам і інтересам громадян», - мовиться в зверненні, яке приводить «Інтерфакс-Україна».

«Зупинити ці ганебні і загрозливі для Української держави процеси можуть лише здорові, демократичні сили, об'єднані спільною метою - захистом державних інтересів, демократичних принципів, прав і свобод людини», - вважає фракція БЮТ, і зазначає, що «захистити Україну можна тільки консолідованими зусиллями всіх демократичних і патріотичних сил».

Як мовиться в зверненні, метою переходу депутатів місцевих рад від «демократичних і патріотичних сил» в опозицію «до Януковича і його виконавчої влади» є контроль дій нинішньої влади. «Лише тоді ми зможемо зберегти демократичні завоювання, не дамо країні скотитися в тоталітарну ущелину, а забезпечимо Українській державі гідне і щасливе майбутнє», - мовиться в зверненні.

16 березня 2010 р. у парламенті було сформовано об'єднану парламентську опозицію, до якої увійшли вісім парламентських партій, що входять до фракцій БЮТ і НУ-НС, - усього 175 депутатів, а також сформований опозиційний уряд, який очолив бютівець Сергій Соболєв.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

447